Home Biografi Andre bøger Bestil bogen Kontakt

En sang om Afrika

Den første bog blev skrevet lige fra hjertet, med kærlighed til Afrikas natur, kultur og mødet med de skønne afrikanske børn.

Bogen giver indblik i hvordan en uoverenstemmelse med Børnefonden, blev startskudet til en lille velgørende forening så dagens lys, og siden har arbejdet som en filantrop for at hjælpe udsatte børn og unge i Kenya.

Bogen beskriver malerisk den storslåede afrikanske natur på en rejse igennem landet, hvor foreningens arbejde støder på de store kulturforskelle, der ind i mellem giver type skuffelser og tvivl om arbejdet nogensinde bliver færdiggjort. Men heldigvis også øjeblikke fyldt med uforglemmelig glæde ved at hjælpe de altid glade børn, og øjeblikke fyldt med hjerteskærene sejre projekterne endeligt er sat i søen, og sejler videre som en fuldrigger i det åbne hav.

Forfatteren øser undervejs ud af sin viden om Kenyas lange historiebog sagn, krydret med fakta om de gamle stammers nutidige leveforhold. Alt bundet sammen og understreget på sirlig vis med Karen Blixen ord fra hendes tid i Kenya.

Illustreret af Bjarne Sørensen.Bogen For Småfolk

En lille finurlig børnebog, skrevet i sammenarbejde med forfatteren Klavs Skovsholm. Bogen indeholder en historie fra begge forfattere. Klavs´s historie Grantræet handler om et ensomt og beskadiget træ der står i skoven og længes mod eventyr. En dag vælter træet, og skovens folk kommer og saver den beskadiget stamme fra, så den fine top kan bruges som juletræ i den varme stue.

Jean-Lorentz´s historie Børnehjemmet der ville nå stjernerne, handle om drengens Kamande, der opdager at hans veninde på børnehjemmet mangler nogle ordentlige senge. På vej hjem ser han hvordan de forskelige dyr har dejlige steder at sorve, og han beslutter sig til at gøre alt hvad han kan, for at skaffe nye senge til børnehjemmet.

Illustreret af Bjarne Sørensen.Vinden Hvisker

Denne bog er en lidt anderledes og flambioant fortæling om den yderst højre øjenteret Tobias, der en dag modtager besked om at han er enearving til en ukendt farbror.

Uviden drager han mod mod Lyngklithus hvor hans eksentriske farbror Pierre holder hof, og han må sande at han på grund af arvesagen må tilbringe flere måneder på den jyske hede. Hurtigt opdager han at huset er kendt som en gammel kunstnerkoloni, der tiltrækker typer af menensker Tobias aldrig havde forstillet sig han skulle omgåes.

Som månederne går opstår der mere og mere mystik om Pierre’s person, og alt tyder på at han gemmer på en familiehemmelighed. Men Pierre har på ingen måde travlt med at løfte sløret for noget som helst, men i dyrker istedet de gamle dyder som pianospil og højtlæsning af gamle breve fra familens afdøde veninde der havde en farm i Afrika.

Lyngklithus er et miliø der ikke passer en rastløs rod som Tobias, der hellere vil hjem til det vandte i København. Men vinden begynder lige så stille at hviske og måske er der nye toner på vej i hans liv.

Historien er også en fortælling om menneskelig forandring. Livets fondament er ikke kun bygget af firkantede klodser, men af ånd. Vi kan kastes os ud i uvante situationer hvor det vandte miljø ændres og mødet med nye mennesker, kan bibringe os nye og bedre væ der får os til at tænke.

Illustreret af Bjarne Sørensen.